Overheerlijk ambachtelijk ijs smaakt altijd!

Hoe het begon

Ons ambachtelijk ijs heeft een stevige reputatie in de streek rond Temse. Niet moeilijk, als je bedenkt dat grootvader René Van de Walle meer dan 70 jaar geleden begon met het maken en verkopen van vers schepijs. Zijn recepten voor het dagvers bereide hoeve ijs gebruiken we vandaag nog altijd. Kleindochter Mieke was van kleins af aan gepassioneerd door de zaak van haar grootvader en nam in 2012 samen met echtgenoot Wilko de crèmerie over.

Het ijs Van de Walle team stelt zich voor

Mieke leerde het vak van crèmeglasmaker uiteraard in de eerste plaats van haar grootouders. Over de jaren heen werd die passie alleen maar sterker. Ze studeerde voor banketbakker met specialisatie ijsbereidingen. Ze bemande ook heel wat jaren één van de ijswagens. Zo heeft ze haar geliefde streekproduct zeker mee op de kaart gezet.
Vandaag is Mieke samen met haar echtgenoot Wilko de drijvende kracht bij ijs Van de Walle. Ze combineert haar liefde voor ijs maken met het creëren van unieke en op maat gemaakte taarten. Ondanks de liefde voor het traditionele recept experimenteert ze graag met nieuwe recepten. Alleen als Mieke 100% tevreden is over de nieuwe smaak, belandt de flavour in het assortiment.

Hoe puur ons ambachtelijk ijs juist is

Verse producten zitten boordevol smaak. Daarom kiezen we bij Ijs Van de Walle bewust voor pure, verse en lokale producten. “Lokaal” mag je trouwens erg letterlijk nemen, want onze melkleverancier bevindt zich in dezelfde straat! De melk wordt meteen na het melken van de koe bij ons gebracht waarna we de hoevemelk in eigen huis pasteuriseren. Verser kan gewoon niet!

Elk jaar komt het voedselagentschap onze inrichtingen controleren. We voldoen telkens aan de strenge HACCP- en FAVV-normen. We nemen ook elke dag melkstalen voor bacteriologisch onderzoek en beschikken daarvoor over de nodige EG-certificering.

Zelf eens komen kijken hoe we onze ijsjes maken?

Ben je op zoek naar een leuke en leerrijke tussenstop voor je fietstocht? Of wil je samen met je klas eens een lokaal bedrijf bezoeken? We zetten onze deuren graag voor je open en vertellen je honderduit over ons productieproces. Omdat we hygiëne hoog in het vaandel dragen, ontvangen we enkel groepen op afspraak. Neem je even contact op om meer informatie te ontvangen of om meteen een bezoek in te plannen?

Het ijs Van de Walle aanbod

  • dagvers bereid schepijs in diverse smaken
  • verhuur van ijskarren gevuld met ambachtelijk melkijs
  • unieke op maat gemaakte ijstaarten voor allerlei feestjes

Heb je al zin in gekregen in een ambachtelijk ijsje?

Rep je dan snel naar onze winkel om meteen jouw favoriete smaak aan te schaffen of vertel ons je plannen voor je volgende feestje zodat we een leuke ijskar of unieke ijstaart voor je kunnen voorzien..
Kom proeven!